Polgi

   

   

   

  Kedves Vendégeink!

   

  Tavaly nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékokon az Újszegedi Szabadtéri Színpadon vendégszerepelt a Veres 1 Színház társulata Az egérfogó című darabjával. Volt szerencsém személyesen is részese lenni a remek darab és a szabadtéri játéktér találkozásának. Előadás után hangosan gondolkozva a színház vezetőitől megkérdeztem: el tudnának-e képzelni Veresegyházon is egy hasonló nyári színházi helyszínt? Válaszuk hívta életre a Mézesvölgyi Nyárestéket.

  Bár e köszöntő lehetőséget kínálna arra, hogy városunk vonzerejéről beszéljek, most mégis eltekintek ettől. Annyit azért engedjenek meg, hogy az első ízben hozzánk látogatók kedvéért elmondjam: a vendég egy kulturálisan is pezsgő kisvárosba lép, ha Veresegyházra érkezik. Az elődök és a ma itt élők tenni akarása tette a települést azzá, amilyenné az elmúlt évtizedekben lett. A hely, ahol érdemes idealistának lenni – szokták mondani. Olyan környék, Budapesttől 20 kilométerre, ahol a civil gondolat szervezi a közösséget. Ahol a résztvevők – közönség, színészek, vállalkozók – jóvoltából három év alatt 38 ezer nézőt ültetett széksoraiba az ország legfiatalabb színháza.

  A kőszínház már megvetette a lábát városunkban, most újabb mérföldkő érkezett el: a szabadtéri színházé.

  Legyenek hát vendégeink, ismerjék meg városunkat, foglaljanak helyet az ország legfiatalabb szabadtéri színházában, ahol a Színház, a Zene, a Tánc legjelentősebb előadásaival találkozhatnak nyolc, egymást követő hétvégén

  Veresegyházon,

  a Mézesvölgyben,

  Nyárestéken.

   

   

    Polgi alrs
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

  Pásztor Béla

  polgármester

                    

                      UP by El Al   veresi kronika